top of page
Proefles autorijden

Fijn, je hebt interesse in een proefles. Wat houdt dit nu precies in? Wat kun je verwachten?

Je moet een proefles zien als een intake. Je maakt dan kennis met ons en wij met jou. Je kan kijken of de manier van lesgeven jou bevalt. En wij gaan kijken hoeveel feeling je hebt met autorijden. Als je daadwerkelijk bij ons gaat lessen, Dan wordt het uur meegenomen in je pakket. Mocht je ervoor kiezen om dit niet te doen wordt er een los lesuur in rekening gebracht.

Waar moet ik op letten?

Eigenlijk op niks, maak je niet druk. Ook al heb je nooit auto gereden of snap je sommige verkeersituaties niet. Iedereen is ooit begonnen met auto rijden en kon er toen ook niet veel van. Geniet er lekker van en kijk of er een klik is met ons.

Wat gaan we doen?

In eerste instantie ga je sturen, richting aangeven en gas geven. Het schakelen, remmen en het verkeer nemen wij nog voor onze rekening. Pak je het goed op gaan we mogelijk een stapje verder en gaan we rustig leren koppelen en schaken. Bedenk je dat je gewoon fouten mag maken. Je bent hier toch om te leren?

Feeling voor het rijden.

Na deze les hebben we een kort gesprek. Hierin bespreken we hoe het gegaan is en hoe we verder gaan. We zullen wat afspraken maken met betrekking tot het lessen.

De meeste leerlingen willen een lesinschatting hebben. Hoeveel lessen heb jij nodig om het rijbewijs te kunnen halen? Blijf altijd ingedachte houden dat dit een schatting is en dat je sneller, of minder snel kan zijn. Schatten wij bijvoorbeeld in dat je een snelle leerling bent (20 tot 25 lessen) en je bent bijvoorbeeld niet geconcentreerd bij de lessen, of hebt de lessen niet goed voorbereid, of je hebt niet tijdig je theorie examen gehaald, dan kan het zomaar langer duren. Andersom kan natuurlijk ook! Na elke les bespreken we de voortgang natuurlijk en we zullen een examen inplannen op het moment dat we samen vinden dat je eraan toe bent.

Wil je graag een afspraak inplannen voor een proefles, klik dan hier!

bottom of page